Heidense & Pagan websites


Paganweb als webserver

Ik heb deze site opgezet met de bedoeling om hier een reeks van pagan websites onder te brengen.
Op deze website kan je terugvinden welke websites ik inmiddels gepubliceerd heb en aan welke ik op dit moment werk.

www.Godin-Baduhenna.nl

Godin-Baduenna.info 23 Oktober 2017
Nieuwe layout gemaakt voor de website Godin Baduhenna. Website over twee Godinnen: Baduhenna en Boudunnea!

www.Godin-Nehalennia.nl

Godin-Nehalennia.info 30 Juni 2016
De Godin-Nehalennia.nl website is verrijkt met een artikel van Lianne de Munck, die sinds kort meeschrijft aan deze website!
Voor het eerst sinds de geschiedenis van de Nehalennia tempel in Colijnsplaat zal er een viering georganiseerd worden eind september 2016...

Samhain.Jaarfeest.nu

Samhain.Jaarfeest.nu 1 November
Samhain is het oude Keltische nieuwsjaars feest, dus het eeste en het laatste jaarfeest. Eindelijk is de site rond Samhain klaar, na een experiment met wordpress toch maar voor een gewone layout gekozen. De site is flink gevuld met leuke artikeltjes...

Yule.Jaarfeest.nu

Yule.Jaarfeest.nu Rond 21 December
De site rond het Yulefeest is al goed gevuld. Ik kom echter steeds weer interessante dingen tegen dus de site is aardig gegroeit. Veel kerstfilms en ik ontdek steeds meer interessante achtergronden van het Yulefeest!

Imbolc.Jaarfeest.nu

Imbolc.Jaarfeest.nu Rond 1 Februari
Mooie en informatieve site rond het Imbolc feest dat rond 31 Januari / 1 Februari gevierd wordt. Er wordt ook aandacht besteed aan valentijnsdag dat op 14 Februari gevierd wordt.

Ostara.Jaarfeest.nu

Ostara.Jaarfeest.nu Rond 21 Maart
Informarieve website over het Ostara Feest, de Godin Ostara, de haas en de eieren en natuurlijk de lente- of paas­vuren. Ook vergelijkebare feesten komen aan bod: Het Hindoeïstische Holi feest, Boeddhistische lente & nieuwjaarsfeest en het Noroez feest dat ook op 21 Maart gevierd wordt!

Beltane.Jaarfeest.nu

Beltane.Jaarfeest.nu Rond 30 april / 1 mei
Op deze website over het Beltane feest vindt je ook informatie over Keltfest en de Elf Fantasy Fair, festivals die thematisch heel mooi bij Beltane passen. Ook informatie over de geschiedkundige achtergrond van Beltane en hoe en waar je het vandaag de dag zou kunnen vieren.

Litha.Jaarfeest.nu / Midzomer.Jaarfeest.nu

Litha.Jaarfeest.nu Rond 20/21 Juni
Net begonnen aan een nieuwe site over Litha! De site over het midzomer feest! Er stond tot voor kort maar één artikeltje op de site over het midzomerfeest in Zweden, maar nu kan je ook lezen over Litha vieringen in Koog aan de Zaan, Wijk aan Zee en in Zwolle. De site begint langzaam aan te groeien...

Lughnasa.Jaarfeest.nu

Lughnasa.Jaarfeest.nu Begin Augustus
De Lughnasa site was ruim op tijd klaar voor Castlefest, al heb ik inhoudelijk wel wat overgenomen van andere websites (met toestemming en link naar de betreffende website bij de overgenomen teksten). Mijn ervaringen van de Lughnasa viering tijdens Castlefest zijn inmiddels ook gepubliceerd op Lughnasa.Jaarfeest.nu. In november 2015 heb ik de site van een geheel nieuwe layout voorzien. Nieuwe artikelen over de geschiedenis en de achtergronden van dit mooie feest zijn in voorbereiding.

Mabon.Jaarfeest.nu

Mabon.Jaarfeest.nu Eind September
Rond 21 september is het weer Mabon, een mooi feest dat een website verdient. Een hele pagina is gewijd aan het oogstfeest (Skördefest) op Öland in Zweden.