Ziektekosten verzekeringen

Update 6 Sept.2017
Vroeger, voordat er ziektekosten verzekeringen waren, moest men alles zelf betalen.
Toen kwam er de ziektekostenverzekering. De één had nooit wat en de ander altijd wat, doch iedereen betaalde premie voor het totale pakket, zodoende waren de gezonde mensen solidair met de zieken in de samenleving.
Toen kon je, wanneer je toch nooit wat had, allerlei zaken uit je verzekeringspakket halen, zodat je wanneer je toch nooit wat had minder hoefde te betalen. Mensen die wel wat hadden moesten meer betalen mede door een verplicht eigen risico en een groter pakket waar meer in zit. De mensen die nooit wat hebben betalen dus minder dan de mensen die vaak wat hebben. Dat is eerlijker ofzo.
De volgende stap is dat mensen die nooit wat hebben bijna niets meer hoeven te betalen en mensen die vaak wat hebben praktisch alles zelf moeten betalen, bijna zoals het ooit vroeger was.
Maar je moet je natuurlijk nog wel verplicht verzekeren.

In 2018 gaan de premie´s voor de ziektekosten verzekering weer omhoog en stijgt de boete op ziek worden (de eigen bijdrage) naar 400 euro! (zie Volkskrant 6 Sept.2017). Met de marktwerking in de zorg draait de zorg tegenwoordig om geld en steeds minder om mensen.

Men is bezig met de start van een nieuwe verzekering: Zorgeloos, die het allemaal anders wil doen... niet gebaseerd op de kosten van de behandeling maar op vertrouwen van de verzekerden, ik ben benieuwd hoe anders dit zal zijn. Het initiatief komt o.a. van Jos Blok van Buurtzorg Nederland, dus dat belooft toch wel iets dat in ieder geval anders zal zijn en ook beter dan de bestaande verzekeringen...
Buurtzorg Nederland functioneerd ook op basis van vertrouwen op de werknemers/sters en dat gaat heel goed. Dat belooft veel voor deze Zorgeloos verzekering! Ik ga het in ieder geval proberen !Nationaal ZorgFonds

Een ander intitiatief is het Nationaal ZorgFonds. Wil Zorgeloos.care een menselijk alternatief bieden voor de huidige verzekeringen, het Nationaal ZorgFonds wil alle bestaande verzekeringen afschaffen!
Het is volgens hen tijd voor één Nationaal ZorgFonds, zonder onnodige bureaucratie en zonder torenhoge salarissen voor de zorgbobo´s. En het eigen risico van 385 euro moet dan worden afgeschaft, want het is gewoon een boete op ziekzijn en ziekzijn is geen keuze en het weerhoudt mensen ervan om naar de dokter te gaan.
Ieder jaar maken de zorgverzekeraars gemiddeld een miljard euro winst. Dit geld wordt dus niet besteed aan goede zorg, maar verdwijnt in de zakken van de vier grote verzekeraars. Daarbovenop besteden de zorgverzekeraars honderden miljoenen per jaar aan het overstapcircus. Dit kan anders...


Beschaving

Een mooi gezegde is dat je de beschaving van een cultuur of land kan afmeten aan hoe ze omgaan met de zwakkeren in de samenleving. Wanneer we een ziektekosten verzekering hadden met één pakket waar alles volledig in zat en een premie die op het inkomen ge­ba­seerd zou zijn, zouden we een beschaafde ziektekosten verzekering hebben.
Nu moeten mensen die regelmatig ziek zijn een boete betalen in de vorm van de eigen bijdrage, zit lang niet alles in het basispakket zodat alleen mensen die ziek zijn zich met extra pakketten zullen moeten bijverzekeren. Daarbij is de vergoeding vanuit het basispakket beperkt, er zit een maximum plafond in waarboven men dan weer moet bijbetalen.
Zoals we de ontwikkelingen zien worden de ziektekosten voor de mensen die wat hebben steeds duurder ten opzichte van de mensen die nooit wat hebben, ergo onze beschaving bevindt zich in een neerwaartse beweging.

Terug

Niemand schaden, goed & slecht

An Ya Harm None, Do As Ye Will
"Wanneer het niemand schaadt, doe wat je wilt" houdt in dat je anderen ook vrij laat te zijn wie ze zijn, dat andere ook vrij zijn te doen wat ze werkelijk willen. Dat geeft vaak toch wel de nodige problemen....