Tanden poetsen met Fluoride


We poetsen onze tanden met tandpasta´s met daarin een giftig chemisch af­val­pro­duct van de aluminium- en kunst­mest­in­dus­trie: fluoride!
Tegenwoordig moet er op tandpasta met fluoride een waarschuwing staan voor kinderen jonger dan 6 jaar:
´Gebruik voor kinderen van zes jaar of jonger niet meer tandpasta dan de grootte van een erwt. Zorg dat ze zo weinig mogelijk tandpasta inslikken. Raadpleeg een (tand)arts als uw kind fluoride in een andere vorm gebruikt´ (zie Wikipedia).
Fluoride kan de nieren, botten, zenuwen en spieren aantasten en bruine vlekken of strepen op het gebit veroorzaken (zie Voedings­centrum en EnergiekeVrouwenAcademie.nl).

Fluoride zou na statistisch onderzoek met het toevoegen van fluoride aan drinkwater laten zien dat het aantal gaatjes in het gebied waar fluoride aan het drinkwater was toegevoegd, waren afgenomen. Doch de statistieken laten ook zien dat dit ook al optrad voordat men fluoride aan het drinkwater toevoegde en soms lieten de statistieken precies het tegenovergestelde zien (zie: NVBT.nl en Wikipedia).
Fluoride in tandpasta's en mondwaters e.d. blijkt een overbodige toevoeging te zijn naar aanleiding van natte vingerwerk onderzoek die alleen maar extra gevaren voor de gezondheid opleverd.
De medische klachten die men ten gevolge van de fluoridering van drinkwater kan krijgen zag Dr. Moolenburgh in zijn huisartsenpraktijk verschijnen (zie documentaire Andere Tijden).
Mensen beschrijven ook dat allerlei klachten verdwijnen nadat ze met fluorhoudende tandpasta's gestopt zijn
In veel landen werdt fluoride aan het water toegevoegd, in de jaren zestig ook in Nederland. Het is mede dankzij Dr. Moolenburgh dat dit in 1976 weer gestopt is en we heden geen fluoride meer in het drinkwater hebben!   Dus waarom giftig industriëel afval in je mond stoppen waarvan de heilzame werking behoorlijk dubieus is en afgeraden wordt door bijvoorbeeld een huisarts als Dr. Moolenburgh en een tandarts als Dr.Steenhoff?
Er zijn genoeg tandpasta's te koop zonder fluoride en het is ook heel eenvoudig om je eigen tandpasta te maken.

Zelf tandpasta maken

In principe heb je helemaal geen tandpasta nodig en kan je ook poetsen zonder tandpasta. Regelmatig poetsen met alleen een tandenborstel is al heel goed voor het behoud van het gebit.
Het gebruik van een tandpasta heeft wel voordelen.
Kokosolie en zuiveringszout hebben beidde een anti-bacteriële werking. Kokosolie gaat ook tandbederf tegen en helpt tandplak te verminderen. Kokosolie helpt bovendien bij pijnlijk en bloedend tandvlees. Zuiveringszout is goed tegen de zuren in je mond en helpt zodoende ook tegen tandbederf en voor een frisse adem. Bovendien is het een natuurlijk schuurmiddel dat helpt je tanden goed te reinigen.

Wanneer je twee eetlepels kokosolie mengt met twee eetlepels zuiveringszout (bakingsoda) heb je al een prima werkende tandpasta!
Je kan er eventueel nog enkele druppels van een lekkere ruikende olie aan toevoegen! Bijvoorbeeld enkele druppels teatree oil die ook een licht antibacteriële werking heeft. Op de website Aromatherapie info vindt je een recept om zelf tandpasta te maken waar ook Xylitol aan toegevoegd wordt.


Terug

Handige directe link naar dit artikeltje: http://Fluoride.Paganweb.nl